båtutleie

Direktelinker

Startside <
Bespisning <

Bilder <

Bildegalleri 1 <
Blåturer <
Fakta <
Fisketurer Ti/To<
Firmaturer <
Fisketurer <
Historikk <
Innredning <
Kontakt <
Linker <
Norsk <
Overnatting <
Referanser <
Sightseeing <
 
Engelsk
Tysk
Nederlandsk
 

 

 

Historikk

T.S.M.Y. Weller ble bygget i 1947 for den engelske marinen og brukt til forsyningsskip som fraktet personer og varer til og fra fyrene på nordsjøkysten.

I 1961 ble den solgt til et engelsk ektepar som kjørte cruisefart med opp til 30 passajerer i Skottland. Senere kjørte de den på kanalene gjennom Frankrike til Middelhavet. Her har den gått som lystyacht i  over 20 år til den i 1994 ble solgt til en annen engelskmann som satte i gang et omfattende restaureringsprosjekt. Etter 4 års arbeid ville hans kone heller satse på et hus, og båten var igjen til salgs.

Tilfeldighetene gjorde at jeg og min familie kom over båten under en ferie på Mallorca. Vi syntes båten virket interresant og etter å ha mistet hode et par dager var avtalen i orden.

Noen venner av oss reiste til Mallorca for å sette båten i stand og seile den til Marseilles, og videre på kanalene gjennom Frankrike. Etter 2 strabasiøse måneder endte de opp i Gent i Belgia. Mannskapet var utslitt og jeg reiste selv ned sammen med en venn for å bringe den over Nordsjøen. Dette var i oktober, så det var en risikabel ferd vi bega oss ut på.

Etter 2 dagers arbeid i Antwerpen røkla vi halve byen før vi passerte den siste av ca. 180 sluser og seilte ut på havet fra Nederland med en sørøstlig bris, perfekte forhold. Det var fortløpende reperasjoner så det ble ikke så mye søvn. Etter 2 døgn i åpen sjø begynte det å blåse opp.

Historeien ender ikke her, men det var nære på.
Fortsettelse ombord.

Inge Hatlebrekkke
T.S.M.Y. Weller

 

 

båtutleie


[turer & sightseeing]  [historikk & fakta]
[referanser & bilder]  [linker]  [ta kontakt]  [
e-mail]
 
[engelsk]  [tysk] [nederlandsk]


T.M.S.Y. Weller - Inge Hatlebrekke - Nordre Steinestø 5 - 5108 HORDVIK
Org.nr. 980 635 627
Tlf.: 55 19 13 03 - Mob: 408 25 828
Layout Web: DigiForm - e-mail